Džemala Bijedića 160
Otvoreno 09:00 - 21:00

Šta za Novu?

Donosimo ti tri prijedloga kako kod kuće proslaviti najluđu noć

Prošle godine na 31. decembar kad su svi slavili i iščekivali Novu, jubilarnu, 2020, ja sam odlučila da je prespavam. Nekako nije mi bilo do slavlja, ta prethodna je bila suviše loša. Toliko loša da nisam imala volju ni za dočekom Nove. Sad kad pogledam iza sebe, shvatam da možda je i bolje tako, nije se imalo šta slaviti. A opet, sad bih svuda i svugdje. Putovala bih, išla bih na koncert, izašla bih s prijateljima. Ostala do jutra. Ne može. Neke godine su nepredvidive. Ova 2020. je bila takva.

Ipak, ne mislim odustati. Želim da Nova bude puno bolja. Zato sam smislila nekoliko super prijedloga. Evo npr. mogu pozvati najbliže prijatelje na druženje uz hranu, piće i društvene igre. Svako od nas može napraviti po jedno jelo, ponijeti šta voli piti, a karte, monopol i domine imam spremne. Mislim da je neko imao i Scrabble. Kako god, bit će zanimljivo. Nemamo često vremena da se svi okupimo, a još manje da se zezamo i igramo. Moj drug Nedim će se pobrinuti za atmosferu, njemu se uvijek smijemo. Nema te situacije od koje on ne može napraviti nešto smiješno. Sve na šalu. Baš nam to treba u ovoj Novoj godini, puno smijeha, iskrenog i glasnog.

Druga mi je opcija da večer provedem s najboljom drugaricom. Nama nikad nije dosadno i uvijek imamo o čemu pričati. Gledat ćemo Netflix i jesti puuuuuno slatkiša. U najluđoj noći kalorije se ne broje, a realno možda je to i nešto najluđe što možemo uraditi ovog 31. decembra. Scrolat ćemo i Instagram da ispratimo gdje je ko otišao i šta postavlja. Naš story će sigurno biti neka pidžama party fotka. Ludo nam je i nezaboravno. Kupit ću i prskalice za atmosferu. Stan sam već okitila.

I treća opcija vam se možda na prvu učini dosadna, ali nije. Možda baš ovaj doček može biti samo moj. Ovaj put neću prespavati. Mogla bih sumirati sve naučeno iz ove izazovne godine, slušati omiljene pjesme, gledati neku dobru komediju, romantičnu naravno. I akcija je opcija ako glumi Vin Disel. Jest ću sladoled, upaliti lampice, ušuškati se u dekicu i uživati. Ne, nisam ironična, ako me bilo šta naučila ova godina, onda je to uživati u svakom trenutku. Bez iznimke.

Sretnija Nova godina.

Djevojka sa stilom