Džemala Bijedića 160
Otvoreno 09:00 - 21:00

S Bingo akcijom do savršene torte

Što sam starija, to više uživam u zdravoj hrani. Valjda mi tijelo prirodno traži dodatne izvore energije jer sam skoro uvijek u pokretu, bilo da samo hodam ili ozbiljnije treniram.

U ishrani nisam vjerna jednom stilu života. Volim jesti sve i svašta dok god mom tijelu godi. Ali ono što mi je posebno otkriće, to je veganska hrana. Pa koliko ta jela mogu biti ukusna, nevjerovatno! Svjetski dan veganstva se obilježava 1. novembra, a meni već kroz glavu prolaze neki sjajni posni recepti koje sam imala priliku isprobati.

Od veganske tjestenine do sirovih veganskih tortilja preko svih tih savršenih povrtnih supica....Njaaaamiiii! Ipak, ima nešto što me posebno oduševilo i što želim podijeliti s vama. Naravno da je slatko i naravno da je zdravo. To je torta od mrkve i narandže.

Uvijek je pripremam odokativno, a ono što je za uspjeh ove slastice jako važno jeste da imate svježu i ukusnu mrkvu i sočne narandže.

Mrkvu naribajte što sitnije, a zatim naribajte narančinu koricu. Iscijedite sok od narandže i pomiješajte s uljem i medom. U drugoj zdjeli pomiješajte speltino brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno sjeckane orahe pa u to dodajte sok od narandže i mrkvu te po potrebi dodajte biljno mlijeko. Smjesu stavite u pećnicu na 40 minuta na 180 stepeni. Za preljev pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih na vatri te miješajte 2-3 minute dok se ne zgusne pa ih prelijte preko torte. Tortu stavite u hladnjak i poslužite je čim se dovoljno ohladi.

Potrebne sastojke za svoju najdražu tortu nabavit ću u hipermarketu Bingo jer baš Bingo ima akciju na veganske proizvode, koja će trajati sve do 5. novembra. Isto preporučujem i vama jer, zaista, uspjeh ovog recepta ovisi o kvalitetnim proizvodima. Prijatno!

Zaljubljena u prirodu