Džemala Bijedića 160
Otvoreno 09:00 - 21:00

„Razbijmo stereotipe“ danas, kako bi vidjeli uspjeh sutra!

 „Razbijmo stereotipe“ danas, kako bi vidjeli uspjeh sutra!

 

Priznajte da još uvijek među vama postoje oni koji se iznenade kada sjednu u taksi, tramvaj, autobus ili avion i za upravljačem ugledaju ženu! Stereotipi su stari koliko i čovječanstvo i usko su vezani za trendove, ideale i svjetonazore. Nažalost, stereotipi o ženama opterećuju i savremeno društvo. Nerijetko u razgovoru još uvijek se naglašava kako je žena na čelu neke firme ili je preuzela voditi državu. Ista situacija se dešava i na sportskim terenima. Međutim žene se svakodnevno hrabro bore sa stereotipima govoreći u javnosti otvoreno o tome.

 

Došlo je vrijeme da i vi jasno i glasno progovorite o svim stereotipima sa kojima se žene suočavaju u našem društvu i na taj način ih počnete razbijati.

Zato na Međunarodni dan žena 8. mart, posjetite Bingo City Center Sarajevo i Tuzla gdje ćete biti u prilici „Razbijati stereotipe“. Vaš zadatak je da uzmete loptu u ruke i simbolično razbijete stereotipe poput: „plavuše su glupe“, „žene su loše vođe“, „žene ne znaju voziti“, „žene su krhke“… niz nastavite sami i „Razbijte stereotipe“!

 

Ako počnemo „Razbijati stereotipe“ danas, sutra ćemo vidjeti uspjehe bez obzira ko ih je ostvario, uostalom zar je to uopšte važno?