Džemala Bijedića 160
Otvoreno 09:00 - 21:00

Šta je žena bez frizure, a muškarac bez brkova... ili brade?

Moja šefica mi je rekla da izgledam umorno i da razmislim uskoro o nekom kraćem godišnjem odmoru.

Kada me šefica šalje na odmor, to znači da sam zaista dosegla novi nivo iscrpljenosti. Ništa čudno obzirom da kući imam tri najslađe aždaje, od kojih jedna još doji.

U toj strci, frci, umoru, iscrpljenosti, zaboravila sam da se bliži rođendan ljubavi mog života, ocu naših malih aždaja, mojoj jačoj ili slabijoj polovici, zavisi kako gledate.

I tako mi on neku večer, posmatrajući se u ogledalo, reče: Zamisli, za koji dan ću imati 38 godina. Kada sam bio pubertetlija, s tek pokojom dlakom na licu, mislio sam kako ću u poznim godinama, a tada su mi tridesete zvučale kao pozne godine, izgledati kao neki sultan. Kako ću imati gustu, njegovanu bradu, a zgodne žene će uzdisati za mnom. Nije da sam daleko od toga, hahaa, ali brada mi je i dalje ostala kao u nekog mladića.

Slušajući tu njegovu ispovijed, kroz glavu mi je samo prolazilo - pa njemu će za dva dana rođendan! A ja nemam ništa! Nikakvu ideju za poklon, nikakav plan, a nemam ni puno vremena za razmišljanje.

Ono što me radovalo je što sam ujutro imala termin u svom najdražem frizerskom salonu - Change studio. Volim cijelu ekipu koja tamo radi, volim s njima malo popričati, poslušati savjete o njezi kose, volim one udobne stolice i volim kako mi masiraju glavu dok mi peru kosu. A najviše volim što sam nakon frizure sama sebi prekrasna, svježa i odmah odmornija.

Hajde, rekoh sebi, smislit ću sutra nešto, nakon posjete frizeru. Nisam se ni nadala da ću baš tamo dobiti ideju za sjajan rođendanski poklon. U Change studiju sam saznala (a tamo uvijek saznam neke super stvari) da u ponudi  Change Line kozmetike za muškarce imaju savršeno ulje za njegu brade. Od prirodnih sastojaka i dovoljno učinkovito da one dlačice o kojima mi je dragi kukao počnu izgledati malo muževnije.

Jedan problem manje. Rođendanski poklon - riješen. Umor - smanjen.  Raspoloženje - poraslo. Hvala Change studio!

Ali ipak ću prihvatiti prijedlog šefice. Zaista mi je potreban odmor. Zasad imam plan kako provesti prvi neradni dan. Pogledat ću film za filmom u CineStaru! Leći ću kao kraljica u royal beds, pijuckati sokić, grickati kokice i uživati u akciji, drami, komediji... Ma ima da pogledam sve! Kako sam se provela, pisat ću vam u sljedećem blogu. Dotad, ostajte mi raspoloženi, budite pažljivi prema svima, ali ne zaboravite voljeti sebe.

Snalažljiva mama