Džemala Bijedića 160
Zatvoreno 09:00 - 21:00

Testirao sam Xiaomi Redmi 9A

Prvo, moram naglasiti da Redmi 9A spada u klasu budžet telefona. Zaista je povoljan, a šta za vrlo nisku cijenu možemo dobiti?

Redmi 9A dolazi sa IPS LCD ekranom dijagonale 6,53“. Pri vrhu ekrana ovog telefona nalazi se kapljica u kojoj je smještena selfie kamera od 5 MP. Rezolucija ekrana je 720p.

Ovaj pametni telefon pokreće čipset tajvanskog MediaTek-a – Helio G25.  Čipset je uparen sa 3 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Raspored otvora i gumba je tipičan za Xiaomi telefone u ovom segmentu. Lijevo je ladica za dvije nano SIM kartice i microSD, a na desnoj strani su dobro izvedeni gumbi za uključivanje i kontrolu glasnoće.

Na dnu telefona pronaći ćeš USB C, jedini zvučnik, glavni mikrofon i 3.5mm audio jack pa problema sa spajanjem slušalica nećeš imati. Na vrhu je još jedan mikrofon ali i jak adut – IR blaster daljinskog upravljača.

Ako si power user,  jasno je da ovo nije mobitel koji će zadovoljiti tvoje potrebe. Ali ako samo želiš da imaš kvalitetan i lijep mobitel, čija baterija traje i traje, voliš napraviti poneku fotkicu, obavljati pozive i posjećivati svoje omiljene društvene mreže, sigurno nećeš biti razočaran. Također, dovoljno je velik da će ti biti sasvim OK na njemu gledati filmove i serije.

Xiaomi Redmi 9A dostupan je u Pixel Mobile Shopu po cijeni od 249,00 KM. Za kartično plaćanje, na ovu super cijenu ostvarit ćeš i popust od 10 posto. Sasvim dobra prilika, zar ne?

Techno Geek