Džemala Bijedića 160
Otvoreno 09:00 - 21:00

Tulipani u ruci, proljeće u mislima

Prije smo znali mjesecima čekati određeno godišnje doba da u cvjećaru dođe naš omiljeni cvijet.

Danas u najbolje opremljenim cvjećarama, poput Art cvjećare, godišnje doba više ne igra nikakvu ulogu, već skoro svaki cvijet možemo uvijek pronaći.

Ipak, ja sam zadržala to iščekivanje. Radujem se proljeću i proljetnom cvijeću. Cijele zime strpljivo čekam na njega. Znam, mogla bih si proljetno cvijeće kupiti i usred zime, ali volim onaj osjećaj kad hodam gradom dok me sunce grije, a u ruci mi glasnici proljeća.

I da, volim kupiti cvijeće sama sebi. Kupim sebi cipele, haljine, kremice i šminku, pa zašto ne bih i cvijeće? Obradujem mu se isto kao i kad ga dobijem na poklon. Samo da je svježe, lijepo i da miriše, a kako drugačije, nego na proljeće…

Danas sam se počastila žutim tulipanima. 

Kažu da su oni simbol prijateljstva. „Pa dobro, Djevojko sa stilom, upoznaj osobu koju trebaš voljeti i poštivati najviše – samu sebe. I budi sebi najbolji prijatelj“, pomislila sam dok mi je teta u Art cvjećari pružala savršeni buket najljepših žutih tulipana koji sam ikada vidjela. 

Tako malo je dovoljno da budemo sretni i zadovoljni sobom. Jedan buket ti uljepša dan i donese miris novih snova, želja i pobjeda. 

Sa žutim tulipanima u ruci, znam da mogu sve. 

Voli vas vaša proljetna superjunakinja – 

Djevojka sa stilom