Džemala Bijedića 160
Zatvoreno 09:00 - 21:00

Kako da usrećiš ženu?

Postoji ta fama da smo mi žene jako komplicirana bića. I da je jadnim muškarcima baš teško shvatiti šta je to što mi želimo. A zapravo je sasvim jednostavno.

Želimo partnera koji je empatičan, odgovoran i koji je spreman ravnopravno s nama učestvovati u svim porodičnim obavezama. Svih 365 dana u godini. 
 
Kada imamo takvog partnera, onda ćemo se lako obradovati svakom znaku pažnje koji dobijemo. Tada nema pogrešnih poklona. Ako i nakon ovog uvoda razbijaš glavu kojim poklonom oduševiti svoju voljenu, evo nekoliko provjereno dobrih ideja:
 
1. Neočekivani odlazak frizeru

Da, uvijek smo spremne za novu frizuru! Plaćeni termin kod frizera većinu će žena oraspoložiti. Naravno, nemoj joj reći nešto u stilu: "Mislim da ti je vrijeme da središ kosu". Onda ćeš uništiti inače super  ideju za poklon. Ali ako budeš rječit pa kažeš: „Znaš koliko volim tvoju kosu jer je uvijek tako sjajna i mirisna… pa mi je palo na pamet da taaako prekrasna kosa zaslužuje samo najbolje… i zato poklon za tebe i tvoju kosu čeka u frizerskom salonu“ izmamit ćeš iskreni zagrljaj i vrući poljubac.

2. Večera u restoranu

Klasična romantika nikad ne prolazi. Izaberi restoran za koji znaš da će je oduševiti. Potrudi se da izvršiš rezervaciju na vrijeme. Neka to bude najbolji stol. Uživajte skupa u hrani. Slušaj je dok priča. Nasmiješi se kad te pogleda očima punim ljubavi. Podari joj čarobnu večer. Voli je. 

3. Cvijeće

Sigurno znaš koje je njeno omiljeno cvijeće? Kupi ga, ali budi hrabar da promijeniš izgled buketa koji joj inače daruješ. Porazgovaraj u cvjećari s prodavačima. Neka ti preporuče koje se cvijeće idealno slaže s onim koje najviše voli. Na taj način dodaj i mali efekt neočekivanog. 

4. Odlazak u kino

Film koji si odabrao prema njenom ukusu. Sjedišta za zaljubljene. Kokice. Zagrljaji. Sasvim dovoljno da je podsjetiš koliko ti je stalo. A to je najbolji poklon, zar ne?

 
5. Nakit

Ne, nije otrcano! Žene vole nakit. I to je sasvim OK. Nakit može biti elegantan, decentan, može biti dramatičan, može učiniti da se osjećamo snažno. Nakit ima popriličnu moć  nad našim raspoloženjem. Ako nisi siguran kakav nakit voli tvoja draga, otiđite u zlataru zajedno. Ako niste u braku, to možda i nije najbolja ideja. Ona bi se mogla ponadati nečemu višem ili bi se mogla jako uplašiti. 
 


Nadam se da sam ti barem malo pomogla da se osjećaš sigurnije prilikom izbora dara. Na kraju ovog teksta, vrati se na njegov početak. Ono što je zaista važno jeste da je voliš. Iskreno, empatično i… uvijek.
 
 
Snalažljiva mama