Džemala Bijedića 160
Otvoreno 09:00 - 21:00

Spremni za nove izazove?

Iako mnogo vremena provodim u prirodi, dosad nisam zavirila u svijet planinarenja. Želja je oduvijek prisutna, ali nešto me kočilo.

Svemu se volim studiozno posvetiti pa je vjerovatno u pitanju bio nedostatak vremena, ali sigurno je bilo i do opreme. Kako nabaviti svu potrebnu opremu, a da troškovi nisu vrtoglavi? Planinarenje ipak nije samo, obuj patike i izađi van.

Na svoje prvo planinarenje ići ću sa svojom prijateljicom, koja također nema planinarskog iskustva.

Za lokaciju smo odabrali Čvrsnicu. Kažu da je pogodna za početnike, a kako smo avanturističkog duha, htjele smo otići malo dalje od Sarajeva. Čvrsnica se nalazi u tri općine u BiH - Posušje, Jablanica i Mostar, a također je i sastavni dio Parka prirode Blidinje. 

Nakon što smo odabrale lokaciju, pitanje je bilo gdje nabaviti opremu, kvalitetnu, a opet da ne bankrotiramo? Naravno, prvo nam je na um pao Bingo. Posjetile smo odlično opremljen hipermarket u Bingo City Centru i, uz pomoć prodavača, sastavili popis opreme koju želimo kupiti. Neće nam sve trebati odmah jer za početak planiramo ići na jednodnevne izlete, ali kako smo u Bingu pronašli zaista sve povoljno, odlučile smo kupiti i opremu koja će nam trebati u budućnosti.

Naš popis za kupovinu izgledao je ovako: 

Vreća za spavanje
Štap za planinarenje
Šator za dvije osobe
Ruksak za planinarenje
Prostirka za šator
Podloga na napuhavanje
Klinovi za šator
Kamperski čekić
Džepna čakija
Kvalitetne gojzerice

Super je da smo sve ovo mogle kupiti na jedom mjestu. Drago mi je kada mogu uštedjeti svoje vrijeme jer mi tako ostaje više prostora za uživanje u stvarima koje volim. 

Sigurna sam da će me moje prvo planinarenje toliko oduševiti da ću uskoro postati pravi planinar. Sretna sam što sam konačno odlučila krenuti u ovu novu i prekrasnu avanturu. Spremna sam i jedva čekam!

Zaljubljena u prirodu